Swanson Szelén (szerves; L-szeleno-metionin) 100µg (200 kapszula)


A szelén számos élettani folyamatban játszik létfontosságú szerepet. Hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához, az immunrendszer és a pajzsmirigy normál működéshez, a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez. A Swanson Szelén kapszula 100µg  szerves szelént tartalmaz. (hatóanyag: L-szeleno-metionin)


A szelén egy olyan esszenciális nyomelem, amit a szervezetünk nem tud előállítani, ezért azt táplálkozással kell pótolnunk.


Ám sajnos a hagyományos étrendünk igen keveset tartalmaz ebből a nyomelemből. A brazildió a leggazdagabb szelénforrás és a tengeri “herkentyűk” és halak valamint a sörélesztő (a sör nem) is bőségesen tartalmazzák. Ezek rendszeres fogyasztása nélkül a bevitele hiányos. Az E-vitamin a szelénnel szinergista hatású. Ez azt jelenti, hogy együttesen erősebb a hatásuk, mint külön-külön kifejtett hatásaik összege.  Ezért célszerű E-vitaminnal együtt fogyasztani.


A szelén:

  • Férfiak számára is kifejezetten fontos tápanyag, hiszen részt vesz a normál spermaképződésben.
  • Hozzájárul a haj és a köröm normál állapotának fenntartásához.
  • Hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez.
  • Hozzájárul a pajzsmirigy normál működéshez
  • Hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.


A szervezetben ez a mikroelem csekély mennyiségben, csak nyomokban fordul elő (nyomelem), ezért szükséges folyamatosan pótolni. Újabb adatok szerint a sejtek működéséhez nélkülözhetetlen aktív formájú pajzsmirigyhormon kialakulásához is szükséges. Jóformán a test minden sejtje tartalmazza, de legnagyobb mennyiségben a vesében, a májban, a lépben, a hasnyálmirigyben és a herékben halmozódik fel.


A férfiaknak kifejezetten nagy szükségük van erre a nyomelemre. A szervezetükben lévő szelénnek csaknem a fele a herékben és az ondóhólyagokban koncentrálódik. Az ondóval a szelén is ürül a szervezetből.


Tekintse meg a teljes ásványi anyag és nyomelem kínálatunkat is!

További információk
Hatóanyag(ok) Szelén: 100mcg
Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula
Kiszerelés 200 kapszula
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 22774/2019
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Szelén (Szerves) 100µg (200) – Swanson

  • Gyártó: Swanson
  • Cikkszám:SW-2021-029
  • Elérhető:Raktáron
  • 3,590Ft

  • Nettó ár:2,827Ft

Címkék: #szerves_szelén, #szelén, #Swanson