Brokkoli kivonat 400µg (60) – Swanson, Brokkoli kivonat - nem csak öregedés ellen!


A közelmúltban a brokkoli illetve a benne található hatóanyag, a szulforafán több vizsgálat középpontjába került. A Swanson Brokkoli kivonat 100%-ban természetes brokkoli kivonatot (szulforafán) tartalmaz.


Brokkoli kivonat – szulforafán


A brokkoli igazi multivitamin és ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne.  De a brokkoli kivonat igazi értékes vegyülete a szulforafán.


A brokkoli egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.


A brokkoli és a szulforafán


A brokkoli csírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is. Van egy harmadik lehetőség is azoknak, akiknek valamilyen okból kifolyólag kifejezetten erre a hatóanyagra van szükségük, de az emésztőrendszerünk nincs túl jó állapotban. Ma már kapható hidrolizált formában szulforafán kapszulában, aminek hatása nem függ a bélrendszer állapotától. Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a brokkoli kivonat kapszulákat, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben  valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért. Tehát brokkolit fogyasztani igen egészséges, de  sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike.  Ha nem szereti, szerezze be kapszulázva! A Swanson Brokkoli kivonat 100%-ban természetes brokkoli kivonatot (szulforafán) tartalmaz.


Ismerje meg a többi zöldség és gyümölcs kivonatainkat is!

További információk
Hatóanyag(ok) Szulforafán: 400µg
Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula
Kiszerelés 60 kapszula
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 22715/2019
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Brokkoli kivonat 400µg (60) – Swanson

  • Gyártó: Swanson
  • Cikkszám:SW-2021-035
  • Elérhető:Raktáron
  • 3,304Ft

  • Nettó ár:2,602Ft

Címkék: #Brokkoli kivonat, #Swanson