Koenzim Q10 30mg (60) – Swanson


A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében (érdekes, hogy ezeknek a szerveknek a legnagyobb az energia-igényük). Az életkor előrehaladásával a termelése csökken, ezért 25-30 éves kor felett célszerű pótolni.


Minden lélegző állati és növényi sejtben megtalálható!


A Q-10 koenzim egy olyan anyag, amit minden élő szervezet előállít kisebb-nagyobb mennyiségben. Idősebb korban egyre kevesebb termelődik.


A Q-10 koenzim pótlása


25-30 éves kor felett javasolt naponta pótolni. Akkor a legjobb a hasznosulása, ha némi zsiradékot is tartalmaz az étrend amivel együtt fogyasztja valaki. A Swanson Q10 gélkapszulánként 30 mg hatóanyagot tartalmaz. Amennyiben multivitamint is fogyaszt, érdemes már eleve olyat keresnie, amiben benne van a Q10 is, így nem kell külön megvenni. Ilyen a Multi Senior vitamincsomag, ami kifejezetten az 50 év feletti korosztálynak lett összeállítva. A Q-10 koenzimmel más néven így találkozhat: CoQ10, Q10, Vitamin-Q10, ubiquinone. A koenzim egy enzim működéséhez szükséges. A nevében a Q és a 10 a kémiai összetételére utal. Nagyjából 60 évvel ezelőtt  a Wisconsin Egyetem kutatói egy marhaszív vizsgálata közben felfedeztek valami újat. Megvizsgálták ezt az anyagot és úgy találták, hogy ez egy kinon – egy csillogóan színes szerves anyag, ami minden oxigént lélegző élő növényi és állati sejtben ott van.


Honnan ered a név?


A kinon elnevezés színes csillogó vegyületeket jelent amik minden oxigént lélegző sejtben megtalálhatók. Az ubikinon elnevezés az ubi- “mindenhol” előtagból és a kinonból tevődik össze. Az ubikinon egy koenzim. A koenzim egy olyan vegyület ami egy enzimhez csatlakozik egyik végével. Az enzim pedig egy aminosavakból álló lánc, ami úgy vesz részt egy kémiai reakcióban, hogy maga nem alakul át vagy változik meg közben. Egy koenzim kiegészíti az enzimet – nélküle a reakció nem jönne létre.


A Q-10 megtalálható a szervezet szinte összes testrészében. A legnagyobb mennyiségben a szívben, a vesében, a májban és a mellékvesében. (érdekes, hogy azokban a szervekben van a legtöbb, aminek a legnagyobb az energiaigénye) Az életkor előrehaladásával a termelése csökken. Szervezetünkben az immunrendszer és a szív az, ami legjobban függnek a Q-10 mennyiségétől és természetesen e kettő fog először sérülni, amennyiben az öregedéssel járó csökkenés megjelenik.


Ismerje meg a további vitamin készítményeinket is!

További információk
Hatóanyag(ok) Koenzim Q-10: 30mg
Napi ajánlott mennyiség 1 gélkapszula
Kiszerelés 60 gélkapszula
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 4207/2008
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Koenzim Q10 30mg (60) – Swanson

  • Gyártó: Swanson
  • Cikkszám:SW-2021-009
  • Elérhető:Előrendelés
  • 3,947Ft

  • Nettó ár:3,108Ft