Folsav 800µg (250) - Swanson - Kismamáknak és leendő kismamáknak!


A folsav vízben oldódó vitamin, a B-komplex család tagja. Folsavra minden olyan életműködésnél szükség van, amelyben sejtosztódás következik be. A magzati fejlődés során különösen fontos az anya megfelelő folsav ellátottsága. A fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig feltétlenül figyelni kell a megfelelő folsav ellátottságra.


A folsav a B-vitamin-csoport tagjaként a szervezetnek létfontosságú vitaminok közé tartozik. Nagyon fontos szerepe van a szervezetben, különösen a várandós édesanyáknál. Nevét a latin „folium” szó alapján kapta, melynek jelentése: levél. Ennek elsősorban pedig az az oka, hogy a folsav elsődleges forrásai a leveles zöldségek. A folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához B12-vitamin szükséges. A szervezet jó folsav-ellátottsága mellett elfedheti a B12-vitamin hiányában kialakuló tüneteket. Ez különösen vegetáriánus táplálkozás esetén lehet veszélyes.


A kiegészítő folsav-bevitel növeli az anyai folát ellátottság szintjét. Az alacsony anyai folátszint a fejlődő magzat velőcső-záró­dási rendellenessége kialakulásának kockázati tényezője.


A jótékony hatás napi 400μg, a fogamzást megelőzően legalább egy hónapig, és a fogamzást követően három hónapig folytatott kiegészítő folsav bevitellel érhető el fogamzóképes korú nőknél.


A Swanson terméke kapszulánként 800µg folsavat tartalmaz. Mindennapi fogyasztásra ajánlott. Ha multivitamin készítményt fogyaszt, ellenőrizze a készítmény összetételét, és ahhoz igazítsa a plusz vitamin-kiegészítést. Sajnos nem minden termék tartalmaz elegendő folsavat, ezért – elsősorban a várandós kismamák esetén – különösen érdemes odafigyelni a különféle készítmények összetételére, és ezzel összehangoltan megválasztani az egyéb hatóanyagokat plusz kiegészítésként.


Ismerje meg a B-vitaminok többi tagját is!

További információk
Hatóanyag(ok) Folsav: 800mcg
Napi ajánlott mennyiség 1 kapszula
Kiszerelés 250 kapszula
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 20661/2018
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Ha ön terhes, szoptat, vényköteles gyógyszert szed vagy bármilyen betegsége van, akkor konzultáljon orvosával a termék szedése előtt.

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Folsav 800µg (250) – Swanson

  • Gyártó: Swanson
  • Cikkszám:SW-2021-026
  • Elérhető:Raktáron
  • 2,780Ft

  • Nettó ár:2,189Ft

Címkék: #Folsav, #Swanson