Kelp – 225 µg jóddal (250) – Swanson


Nyomelem tengeri moszatból (Sea Kelp) természetes jóddal - Swanson


A tengeri moszat kiváló nyomelemforrás. A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta nagy mennyiségű jódot tartalmaz. A pajzsmirigy egészséges működésének fenntartásában fontos szerepe van, mivel az általa termelt hormon elengedhetetlen alkotóeleme.


Tengeri moszat


A Kelp nevű tengeri moszatból készült tabletta tartalmazza a tengerekben jelen lévő több, mint 50 nyomelemet, ami talán a legkiegyensúlyozottabb nyomelem forrás a világon. Talán még az egészségtudatosabb emberek sem tudják, hogy még a biotermesztésből származó ételek (növényi és állati eredetű) is jód hiányosak lehetnek, ha hazánkban termelték őket.  Az itt termesztett növények és a velük táplált állatokból készült termékek is jódszegények. A táplálékból tehát nem valószínű, hogy elegendő jódhoz jutunk.


Miért szükségesek a nyomelemek?


Ismeri a leggyengébb láncszem elméletét? Mindegy milyen erős a lánc, ott fog elszakadni, ahol a leggyengébb szem található. Ha a táplálkozást nézzük, akkor ez úgy vonatkozik rá, hogy ha van 100 tápanyag, aminek hiánya problémát okozhat a szervezetben, akkor hiába eszünk meg 99-et elegendő mennyiségben. Egyetlen vitamin, ásványi anyag, vagy nyomelem teljes hiánya éppen úgy probléma lehet, mintha a felét sem ennénk meg. (mellesleg ezért is ajánljuk mindenkinek a kiegyensúlyozott napi vitamin csomagokat, melyek bőségesen és arányosan tartalmazzák az előbb említett tápanyagokat) A Sea-Kelp (tengeri moszat) jelentős mennyiségű szerves jódot tartalmaz, ami különösen szükséges az alábbi funkciókhoz.


A jód:

  • Hozzájárul a normál szellemi működés fenntartá­sához.
  • Részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
  • Hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez.
  • Hozzájárul a bőr normál állapotának megőrzéséhez is.
  • Hozzájárul a pajzsmirigyhormonok normál termeléséhez és a pajzsmirigy normál működéséhez.


A jód felszívódása függ a szervezet jódtelítettségétől. A felszívódását elég sok növény negatívan befolyásolja, többek között a kelkáposzta, fejes káposzta, retek, kelbimbó. Az ezekben található goitrogének (természetben előforduló vegyületek, amelyek akadályozzák a pajzsmirigy hormonjainak termelését) ugyanakkor magas hőre érzékenyek, tehát ha fogyasztjuk, érdemes főzve fogyasztani ezeket a növényeket. Ezeken kívül hatással van rá még a fluorid és a nitrát is (fogkrémek, ipari hústermékek), mindkettő gátolja.


A Swanson nyomelem készítmény tablettánként 225 µg jódot tartalmaz.


Ismerje meg további ásványi anyag készítményeinket is!

További információk
Hatóanyag(ok) Jód (Kelp tengeri algából): 225mcg
Napi ajánlott mennyiség 1 tabletta
Kiszerelés 250 tabletta
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 20657/2018
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Kelp – 225 µg jóddal (250) – Swanson

  • Gyártó: Swanson
  • Cikkszám:SW-2021-017
  • Elérhető:Raktáron
  • 3,070Ft

  • Nettó ár:2,417Ft