Ligetszépe olaj 500mg (100) – Swanson


Zsírsavösszetétele rendkívül előnyös, magas arányban tartalmaz telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. Az amerikai indiánok ismertették meg a korai bevándorlókkal a ligetszépe erejét. A modern kutatások a magból sajtolt olaj hatásait vizsgálják, amely egy különleges gamma-linolén nevű zsírsavat tartalmaz. A ligetszépe olaj hozzájárulhat az egészséges bőr és kötőszövet fenntartásához, segít fenntartani a hormonális egyensúlyt és a szív és érrendszer egészségét.


A nők egyik kedvenc olaja


Ligetszépe olaj (Evening primrose) hozzájárulhat a bőr egészségéhez és a hormonális egyensúly fenntartásához. Zsírsavösszetétele rendkívül előnyös, magas arányban tartalmaz telítetlen és többszörösen telítetlen zsírsavakat. A parlagi ligetszépe, egy kis sárga virágú növény.  A növény érett magvainak zsíros olajából nyerik a ligetszépe olajat. Gyűjtési ideje a nyári hónapokra esik. A ligetszépe olaj (Evening Primerose Oil) napjainkban a hölgyek egyik kedvenc étrend-kiegészítője.


Miért értékes?


A ligetszépe olajban remek forrása a többszörösen telítetlen zsírsavaknak, melyek fogyasztása fontos élettani folyamatokhoz szükséges. A ligetszépében megtalálható hatóanyagok a linolsav-, gamma-linolénsav-, olajsav- és palmitinsav-trigliceridek.


A ligetszépe olaj:


 • Segíthet fenntartani a hormonális egyensúlyt
 • Biztosítja a többszörösen telítetlen zsírsavak bevitelét, amelyek támogatják a menstruációs ciklus alatt a normál közérzetet
 • Segítheti az egészséges bőr fenntartását
 • Segít a viszkető bőr, a bőrpír és száraz bőr helyreállításában.
 • Növeli a bőr nedvességét, és simaságát
 • Segíti a koleszterin anyagcserét
 • Hozzájárul a szív és az érrendszer normál működéséhez
 • A természetes immunitás támogatásához szükséges, többszörösen telítetlen zsírsavakat biztosít


A parlagi ligetszépe vagy egyszerűen ligetszépe egy kis sárga virág, a ligetszépefélék családjába tartozó, lágyszárú, évelő gyógynövény. Népies nevei: ligetéke, rapontikagyökér, csészekürt, kecsketubák. Gyakori növény. Útszéleken, ugarokon, rézsűk mentén, mindenféle talajban megél. Csaknem világszerte elterjedt. Eredeti hazája Észak-Amerika, Európába kereskedelmi hajókon szállítva jutott el. Több faja, mint kerti dísznövény, már a 17. század eleje óta megtalálható Európában, így Magyarországon is.


Érdekesség a ligetszépe olajról


A ligetszépe olaj értékes összevetőinek köszönhetően alkalmas külsőleg is a bőr ápolására. Napjainkban a kozmetikai ipar egyre sűrűbben használja különböző termékekben, de kapható kifejezetten ligetszépe bőrápoló olaj is. Külsőleg bőrre kenve segíthet enyhíteni a különböző bőrproblémákat és kiválóan hidratál.


Konzultáljon orvosával, ha ön terhes, szoptat, vagy vényköteles gyógyszert szed!


Nézze meg további nőknek szóló termékeinket is!

További információk
Hatóanyag(ok) Ligetszépe olaj: 500mg
Napi ajánlott mennyiség 2 gélkapszula
Kiszerelés 100 gélkapszula
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám 24711/2020
Figyelmeztetés A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! Konzultáljon orvosával, ha ön terhes, szoptat, vagy vényköteles gyógyszert szed!

Írjon véleményt a termékről

Megjegyzés: HTML használata nem engedélyezett!
   Rossz           Jó

Ligetszépe olaj 500mg (100) – Swanson

 • Gyártó: Swanson
 • Cikkszám:SW-2021-030
 • Elérhető:Raktáron
 • 4,756Ft

 • Nettó ár:3,745Ft

Címkék: #ligetszépe_olaj, #Swanson