Vitaking Brokkoli kivonat 100mg (szulforafán 400μg)
A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba. Ám nem mindenki szereti. Pedig a legújabb kutatások szerint nagyon egészséges, és gyakrabban kellene fogyasztani mindenkinek. Ha valaki nem tudja ezt megtenni, annak remek megoldás a Vitaking Brokkoli koncentrátum. A brokkolicsírában található szulforafán a növény legértékesebb hatóanyaga. A Vitaking koncentrált brokkolicsíra kivonat 400mcg szulforafán (SFN) tartalomra van standardizálva. Minden kapszula BroccoPhanne® márkájú szulforafán-glükozinolátot (SGS) tartalmaz (koncentrált brokkolicsíra kivonat).
Brokkoli koncentrátum a mindennapokra
A brokkoli a közelmúltban ez a hatóanyag több vizsgálat középpontjába került. Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.
A brokkoli igazi multivitamin és multi-ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E- és B-vitamint tartalmaz, a benne lévő kalcium pedig erősíti a csontozatot. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete a szulforafán.
A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni:
- A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így.
- Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is.
Mindennapos fogyasztás
Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a kivonatot kapszulában, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért.
Tehát egészséges, de sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike. Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldségformájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz.
De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a hatóanyag koncentrátum kapszulába zárva. Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva.
Termékünk kapszulánként 100mg koncentrált brokkoli csíra kivonatot tartalmaz, melyből 400mcg a szulforafán tartalom.
Paul Thornalley professzor szerint:
“… fontos lenne a jövőben nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy minél több brokkoli, kelbimbó és káposzta legyen a cukorbetegek étlapján. Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”
Nézze meg további növény és gyógynövény kivonatainkat is itt a webáruházunkban.
További információk | |
Hatóanyag(ok) | Brokkoli csíra kivonat: 100mg (Amiből szulforafán: 400μg) |
Napi ajánlott mennyiség | 1 kapszula |
Kiszerelés | 60 kapszula |
OÉTI / OGYÉI bejegyzési szám | 24677/2020 |
Figyelmeztetés | A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A doboz gyermekek elől gondosan elzárva tartandó! |